Regler för bingo

Det är få spel som är så enkla som bingo att lära sig och ännu enklare blir det om du spelar bingo online. Regelmässigt skiljer sig inte bingo på nätet något jämfört med bingo live, men det är en del funktioner som naturligtvis blir möjliga tack vare datortekniken. En av dessa är att de flesta bingohallar online erbjuder sina spelare möjligheten att sätta spelet på ”Auto”. Detta betyder att du låter datorn sköta ifyllandet av nummer på dina bingobrickor, medan du själv lutar dig tillbaka.

Bingobrickan

Hur bingobrickan ser ut och fungerar är den första bingoregeln som du måste känna till. En traditionell bingobricka består av 5 x 5 nummer, men den mittersta rutan brukar vara blank. Längst upp på bingobrickan hittar du bokstäverna B I N G O, en för varje rad. Dessa bokstäver underlättar för dig som spelare att hitta igen rätt nummer snabbt, då utroparen till exempel säger ”B 5”, varefter du letar i raden under B. Priset på en bingobricka varierar, beroende av var du spelar. Du kan hitta bingobrickor som bara kostar 50 öre, medan andra kan kosta så mycket som 1000 kronor. På det viset är det lätt att välja hur mycket pengar man har råd att förlora.

Hur spelet går till

När du har köpt dina bingobrickor drar spelet igång. Antalet bingobrickor avgörs av hur många brickor du klarar av att ha koll på, tänk på att alla siffror snabbt ska fyllas i. Online är det dock inga problem att ha mängder av bingobrickor igång samtidigt, då nämnda funktionen ”Auto” är möjlig. Då behöver du inte bekymra dig om att fylla i rätt nummer, datorn gör det åt dig. När du spelar bingo live är det en bingovärd som ropar ut numren, på datorn dyker de upp på skärmen istället. För varje nummer som du har, kryssar du i på din bingobricka.
När tar då spelet slut? Jo, när någon ropar bingo så klart. För att få bingo behöver man fem kryss i rad. Denna rad kan gå vågrätt, lodrätt eller diagonalt, det spelar ingen roll. Spelar du på internet behöver du inte ropa något, när du vinner märker programmet det automatiskt. När du spelar online tas en liten del av vinsten ut som avgift, den brukar ligga runt 5 % av vinsten.